USLOVI KORIŠĆENJA

Na uslove poslovanja važe Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o obligacionim odnosima, kao i drugi važeći propisi Republike Crne Gore.

Prije nego što započnete postupak kupovine putem web stranice www.bebakids.me, potrebno je pažljivo pročitati "Uslove korišćenja", te se upoznati sa pravima i obavezama. Ovu web stranicu uređuje Kids Beba Montenegro d.o.o. sa sedištem na adresi Jovana Popovica Lipovca bb, 81000 Podgorica, matični broj: 03161862, PIB: 03161862.

Kids Beba d.o.o. zadržava pravo izmjena i dopuna ovih Uslova korištenja bez prethodne najave.

Ovi Uslovi korišćenja propisuju odredbe i uslove koji se odnose na upotrebu veb stranice od strane Kupca.

 

Garancija kvaliteta

Kids Beba d.o.o. garantuje kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalnih marki i zadovoljavaju specifikacije navedene na web mjestu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili nedostatka, obvezujemo se da ćemo zamijeniti vaš proizvod, a sve troškove snosi Kids Beba d.o.o. Proizvod morate vratiti u originalnom pakiranju s računom. Jamstvo ne vrijedi u slučaju kvara koji je posljedica nepravilne uporabe.

 

Cijene proizvoda

Sve cijene proizvoda navedene na web mjestu s PDV-om. Cijena predmeta koji se naplaćuje prilikom isporuke je zvanična cijena koja je vrijedila na dan narudžbe. Kids Beba d.o.o. ima pravo otkazati narudžbenicu slanjem obavijesti potrošaču e-poštom ako je došlo do grube greške prilikom postavljanja cijene na web mjestu, npr. umesto 100e cena je 10e  itd.

 

Dostupnost predmeta

Nastojimo biti što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samim cijenama, ali ne možemo garantirati da su sve informacije potpune i bez grešaka. Svi predmeti prikazani na web mjestu dio su naše ponude i ne znače da su dostupni u svakom trenutku

 

Radni sat

Internet trgovina BEBAKIDS otvorena je od 00-24h, 7 dana u sedmici. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja, web lokacija može biti nedostupna u kratkom vremenskom periodu, o čemu ćete biti obaviješteni. Radno vrijeme Call centra je: ponedjeljak-petak od 9 do 17 sati i subotom od 8 do 16 sati.

 

Izjava o privatnosti

U ime internet trgovine BEBAKIDS, posvećeni smo zaštiti privatnosti svih naših kupaca.

Prikupljamo samo potrebne osnovne podatke o kupcima / korisnicima i podatke potrebne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu s dobrom poslovnom praksom i u svrhu pružanja kvalitetne usluge.

Kupcima dajemo na izbor, uključujući mogućnost da odluče žele li ili neće biti izbrisani s mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima / kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi zaposlenici Beba kids d.o.o odgovorni su za poštivanje principa zaštite privatnosti.

Registracijom na web mjestu dajete dozvolu za Kids Beba d.o.o. može vam slati obavještenja o vijestima u kompaniji na vašu e-mail adresu ili telefonom. Uz pomoć ovih informacija moći ćemo vam dostaviti željenu robu, kao i obavijestiti vas o trenutnom statusu narudžbe.

 

REKLAMACIJE I REKLAMACIONI LIST

Prilikom preuzimanja pošiljke, provjerite svoj paket u prisustvu kurira. Ako na njemu postoje vidljiva oštećenja (poderani dijelovi i drobljenje), ne biste trebali podizati paket. U ovom slučaju, nazovite nas na +38268815290 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na webshop@bebakids.me i navedite razlog zbog kojeg ste odbili preuzimanje paketa. Obavijestit ćemo vas što je prije moguće o daljnjim radnjama.

- Ako ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije utvrdili da isporučena roba ne odgovara narudžbi ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo vas, najkasnije u roku od 24 sata od dana prijema pošiljke, nazovite +38268815290, ili pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na webshop@bebakids.me i opišite koji problem imate. Obavijestit ćemo vas što je prije moguće o daljnjim radnjama.

- Ako postoje neusaglašenosti na kupljenom proizvodu u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, nastavite na način definiran pravilnikom o prigovorima potrošača na robu kupljenu putem internetske trgovine, koja zajedno s obrascem za prigovor treba biti poslano na webshop@bebakids.me. U slučaju reklamacije, troškove povrata robe u oba smjera snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili neispravan predmet.

Reklamacioni list

 

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju povrata robe ili povrata novca kupcu koji je prethodno platio jednom od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, i bez obzira na razlog povrata, BEBAKIDS Online Shop je dužan izvršiti povrat novca isključivo putem VISA, EC / MC i Maestro načini plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavatelja vratiti novac na račun vlasnika kartice.

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE

U slučaju povrata robe ili povrata kupca koji je prethodno platio jednu od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, bez obzira na razlog povrata, Kids Beba d.o.o. dužan je izvršiti povrat sredstava isključivo putem VISA, EC / MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca izvršiti povrat sredstava na račun vlasnika kartice.

Zakonom o prodaji na daljinu utvrđuje se pravo kupca koji se smatra potrošačem (fizička osoba koja kupuje proizvod da zadovolji svoje individualne potrebe, a ne radi profesionalne aktivnosti) da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada proizvod se isporučuje. Prilikom povlačenja kupac može, ali ne mora, navesti razloge odustajanja. Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti na linku "Ugovor o prodaji na daljinu".

Obrazac / izjava o odustajanju od ugovora ima pravno dejstvo od dana slanja trgovcu.

U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Cijena se vraća kupcu po primitku proizvoda, a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan vratiti proizvod bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustajanje. Nakon 14 dana nakon što je kupac poslao obrazac, proizvod se više ne može vratiti.

Po povratku roba se mora vratiti u dobrom i neiskorištenom stanju, a mora se priložiti originalni fiskalni isječak.

Po primitku proizvoda utvrdit će se je li proizvod ispravan i neoštećen. Kupac je odgovoran za nedostatke ili oštećenja proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je jedini odgovoran za smanjenu vrijednost proizvoda koja nastaje kao rezultat rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno premašuje ono što je neophodno za utvrđivanje njegove prirode, karakteristika i funkcionalnosti. Ako se utvrdi da je greška ili oštećenje proizvoda nastalo krivnjom kupca, povrat cijene će biti odbijen i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan potrošaču bez odlaganja vratiti iznos koji je potrošač platio po ugovoru, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustajanju i nakon primitka proizvoda.

 

USLOVI ISPORUKE

Nakon potvrde narudžbe, primit ćete e-poruku s potvrdom da je narudžba spremna za isporuku. Od tog trenutka, rok isporuke je 3 radna dana.

U slučaju prigovora ili bilo kakvog prigovora, kontaktirajte nas na e-adresu: webshop@bebakids.me i prigovor ili prigovor bit će obrađeni u najkraćem mogućem roku.

U slučaju zamjene predmeta, troškove povrata robe u oba smjera snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili neispravan artikl.

Kurir MontenMax (kompanija koja nam dostavlja robu), isporučuje pošiljke na adresu za dostavu u vremenu od 8 do 16 sati.

U tom periodu osigurajte da na adresi postoji osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je vizualno pregledati paket kako ne bi bilo vidljivih oštećenja.

Ako primjetite da je kutija za isporuku znatno oštećena i sumnjate da bi proizvod mogao biti oštećen, odbijte prihvatiti pošiljku i odmah nas obavijestite e-poštom webshop@bebakids.me. Ako je pošiljka naizgled neoštećena, slobodno preuzmite pošiljku i potpišite se u adresar kurira.

Kurir pokušava dostaviti svaku pošiljku dva puta. Uobičajena je praksa da će vas, ako vas kurir ne pronađe na adresi, nazvati telefonom koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i dogovoriti novi datum isporuke. Ako vas i dalje ne može pronaći na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po primitku pošiljke kontaktirat ćemo vas kako bismo utvrdili razlog neisporuke i dogovorili ponovno slanje.

Dostava je besplatna za iznos preko 35EUR.

Za iznos manji od 35EUR  troškovi dostave su 3 EUR.

 

NAČIN PLAĆANJA

Proizvode koje želite naručiti putem internet trgovine možete platiti na nekoliko načina:

  • pouzećem u trenutku isporuke
  • platne kartice tokom postupka kupovine na web lokaciji - ako se ovaj način plaćanja nudi na stranici korpa.

 

Pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste prethodno naručili preko naše veb stranice, plaćanje narudžbe vrši se isključivo u gotovini u eurima u rukama kurira naše partnerske kurirske službe koji vam donosi pošiljku.

 

Plaćanje karticama

Narudžbu možete platiti istaknutim karticama za plaćanje na stranici KORPA ako se nudi ovaj način plaćanja. Karticu mora odobriti banka izdavalac za plaćanje putem Interneta.

Prilikom naručivanja putem interneta odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bit ćete preusmjereni na stranicu banke koja je zaštićena i sigurna za ovaj način plaćanja. Podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu ni u jednom trenutku.

Na ovoj stranici morate unijeti sljedeće podatke:

  • Broj kartice,
  • datum isteka i
  • CVC2 / CVV2 kôd, koji možete pročitati sa svoje kartice.

Prilikom unosa podataka platnih kartica, povjerljivi podaci prenose se putem javne mreže u zaštićenom (šifriranom) obliku pomoću SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najmodernije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, WSPay i CKB banka, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.
Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Provjera podataka vrši se između kupca I WSPay/CKB banke.

U skladu s PCI DSS standardima WSPay štiti prenos Vaših podataka i Vašu privatnost sa TLS 1.2 kriptografskim protokolima.
Ukoliko koristite starije verzije preglednika molimo Vas da uključite mogućnost korišćenja TLS 1.2 protokola kako bi ste mogli koristiti WSPay.

* Unos podataka i provjera izvršavaju se isključivo između korisnika kartice i banke, a Internet trgovac nema pristup podacima koji se razmjenjuju.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već samo u eurima. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i stranih banaka.

Kupac koji koristi uslugu plaćanja putem interneta putem naše internet trgovine mora ispuniti sljedeće uslove:

Dostava robe je moguća samo na teritoriji Republike Crne Gore, na adresu navedenu u porudžbini.

Samo vlasnik kartice može izvršiti plaćanje.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI 

U ime internetske trgovine BEBAKIDS opredijeljeni smo zaštititi privatnost svih naših kupaca.

Prikupljamo samo potrebne osnovne podatke o kupcima / korisnicima i podatke potrebne za poslovanje i informiranje korisnika u skladu s dobrom poslovnom praksom i u svrhu pružanja kvalitetne usluge.

Sve se informacije čuvaju na sigurnom i u skladu sa politikom interne sigurnosti mogu se koristiti za:

1. Provjerite i isporučite narudžbe

2. Pružanje korisničke podrške

3. Pomozite u sprečavanju prevara (verifikacija kreditne kartice)

4. Administracija nagradnih igara

5. Vođenje istorije kupovine

Kada kreirate račun na www.bebakids.me ili kreirate narudžbe, pristajete na gore navedene stavke o upotrebi podataka.

Pored navedenog, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posjetitelji traže i kupuju, kao i o stranicama koje posjećuju. Ove podatke koristimo za poboljšanje ponude i izgleda naše web stranice te kako bismo klijentima omogućili lakšu upotrebu, učinili je sigurnijom i ugodnijom.

Obavezujemo se da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe.