Prilikom preuzimanja pošiljke, provjerite svoj paket u prisustvu kurira. Ako na njemu postoje vidljiva oštećenja (poderani dijelovi i drobljenje), ne biste trebali podizati paket. U ovom slučaju, nazovite nas na +38268815290 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na webshop@bebakids.me i navedite razlog zbog kojeg ste odbili preuzimanje paketa. Obavijestit ćemo vas što je prije moguće o daljnjim radnjama.

- Ako ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije utvrdili da isporučena roba ne odgovara narudžbi ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo vas, najkasnije u roku od 24 sata od dana prijema pošiljke, nazovite +38268815290, ili pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na webshop@bebakids.me i opišite koji problem imate. Obavijestit ćemo vas što je prije moguće o daljnjim radnjama.

- Ako postoje neusaglašenosti na kupljenom proizvodu u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, nastavite na način definiran pravilnikom o prigovorima potrošača na robu kupljenu putem internetske trgovine, koja zajedno s obrascem za prigovor treba biti poslano na webshop@bebakids.me. U slučaju reklamacije, troškove povrata robe u oba smjera snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili neispravan predmet.

Reklamacioni list