U slučaju povrata robe ili povrata kupca koji je prethodno platio jednu od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, bez obzira na razlog povrata, Kids Beba d.o.o. dužan je izvršiti povrat sredstava isključivo putem VISA, EC / MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca izvršiti povrat sredstava na račun vlasnika kartice.

Zakonom o prodaji na daljinu utvrđuje se pravo kupca koji se smatra potrošačem (fizička osoba koja kupuje proizvod da zadovolji svoje individualne potrebe, a ne radi profesionalne aktivnosti) da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada proizvod se isporučuje. Prilikom povlačenja kupac može, ali ne mora, navesti razloge odustajanja. Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti na linku "Ugovor o prodaji na daljinu".

Obrazac / izjava o odustajanju od ugovora ima pravno dejstvo od dana slanja trgovcu.

U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Cijena se vraća kupcu po primitku proizvoda, a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan vratiti proizvod bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustajanje. Nakon 14 dana nakon što je kupac poslao obrazac, proizvod se više ne može vratiti.

Po povratku roba se mora vratiti u dobrom i neiskorištenom stanju, a mora se priložiti originalni fiskalni isječak.

Po primitku proizvoda utvrdit će se je li proizvod ispravan i neoštećen. Kupac je odgovoran za nedostatke ili oštećenja proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je jedini odgovoran za smanjenu vrijednost proizvoda koja nastaje kao rezultat rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno premašuje ono što je neophodno za utvrđivanje njegove prirode, karakteristika i funkcionalnosti. Ako se utvrdi da je greška ili oštećenje proizvoda nastalo krivnjom kupca, povrat cijene će biti odbijen i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan potrošaču bez odlaganja vratiti iznos koji je potrošač platio po ugovoru, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustajanju i nakon primitka proizvoda.